Alexandra Csergo - Asociatia "Sa Cresti Mare"

Coordonator

Sunt  Alexandra  Csergő  și  prin programele mele,  în  calitate de membru fondator al Asociației „Să crești mare!”, îi sprijin pe cei mici să își formeze atitudini față de oameni, societate, viață, să învețe cum să învețe, să își aleagă valorile  și  prioritățile,  să  își construiască  un  caracter bun și să-și croiască propriul drum în viață, altul decât prin repetarea modelelor familiilor lor.

Studiez în domeniul Psihopedagogiei Speciale, am obținut  competența  de  Consilier  pentru  Dezvoltare   Personală  și  am  masterat  o  formare   în  Psihoterapie Sistemică de Familie și Cuplu.

citește mai jos câteva testimoniale

TESTIMONIALE

Alexandra este pentru mine acea ființă empatică, caldă și dedicată în tot ceea ce face. Am cunoscut-o cu mulți ani în urmă și m-a impresionat la ea dorința de a-și îmbunătăți viața și de a fi varianta ei cea mai bună în fiecare zi. O femeie care vrea mereu să învețe, să se cunoască, să dăruiască. În unele discuții, se aducea vorba despre copii și despre unele nevoi ale lor nesatisfăcute. Atunci o vedeai că vrea să ajute și să contribuie pentru a le aduce un strop de bucurie în suflet. De pe altă parte, al ei suflet e minunat, plin de iubire, iertare și căldură. Ți-e drag să stai cu ea, să discuți cu ea, să știi că e un om care face parte din viața ta. E un suflet cu care poți să te mândrești că îți este apropiat! 3 cuvinte pot să o descrie pe Alexandra: Altruism, Perseverență, Frumusețe!

Ana-Maria Ceornea / Psihoterapeut

O știu pe Alexandra de 12 ani și dacă ar fi să numesc o serie de caracteristici definitorii, acestea ar fi dorința de a face bine, seriozitate și dedicare. Mi se pare și acum remarcabil modul în care reușește să își aloce eficient resursele temporale. Este mamă, soție, antreprenor, studentă și voluntar în proiecte de inimă. Lucrul cu copiii înseamnă efort, energie și implicare. Doar un om foarte sincer și deschis poate crea o legătură validă care să ajute copiii să își exprime trăirile și să își dezvolte inteligența emoțională, în medii unde aceste discuții nu există. Orice inițiativă de acest tip trebuie încurajată pentru că peste ani ne va oferi adulți sănătoși emoțional.

Andreea Cârjă / Delivery Director, Xerox

Cineva spunea odată că ideile mari pornesc întotdeauna din sufletele mari. Că ești cu adevărat fericit atunci când dai dovadă de bunătate şi de blândețe şi că tocmai această bunătate este sursa veritabilă a fericirii tale. Alexandra este acel om care reușește să materializeze toate acestea. Ea este cea care se dedică întru totul acestei vocații. Este cea care ar fi în stare să parcurgă sute de kilometri, pe drumuri de ţară, pentru a obține un zâmbet de la un copil ce-şi dorește de la Moș Crăciun 2 caiete şi o eugenie. Este cea care ar căuta fără oprire rețeta fericirii pentru familiile aflate în suferință. Este cea care reușește să clădească încrederea la un copil care nu a avut, poate, niciodată parte de o vorbă bună. Sau de blândețe. Sau de ajutor. Sau de înțelegere. Sau pur şi simplu de dragoste. Dar, așa este ea: mereu prezentă, empatică, implicată, atentă la nevoile celor din jur … Un prieten. O ancoră. Un om.

Elena Ilisoi / Profesor

Alexandra Csergő este un model pentru mine din toate punctele de vedere. Am admirat-o de cum am văzut-o pentru ținută, feminitate și înalt profesionalism. Am intuit că dă maxim în tot ceea ce face, că nu îi plac jumătățile de măsură. Apoi am aflat despre ea că este o mamă și o soție model.

O admir pe Alexandra pentru proiectele sale vizionare, pentru curaj și pentru determinare, pentru că este dispusă să facă Pământul un loc mai bun, mai fericit, începând cu copiii. Ea călătorește în viitor prin vlăstarele omenirii.

Este una dintre persoanele cu care aș demara orice proiect pentru ca o simt un partener de nădejde, care nu se descurajează. Nu obosește repede și nu te lasă la greu. Ce-și pune în minte, aia face! Și când găsești un om din ăsta, nu-i mai dai drumul! Sau, dă-i drumul dacă-i va fi mult mai bine fără tine! Dar, cât timp îl ai alături, prețuiește-l maxim! Pentru că este o comoară!

Mă simt binecuvântată că am în viața mea oameni precum Alexandra și familia ei! Sunt INSPIRAȚIE pentru mine de „așa DA!”

Adina Achirei / Terapeut Bowen, coach

Cei mai mulți dintre noi, chiar dacă avem suflete bune, nu reușim să ne mobilizăm să punem în aplicare gândurile bune. Alexandra Csergő, prin asociația pe care o conduce, s-a pus pe treabă. Ea a văzut dincolo de provocări și obstacole. A văzut omul care are nevoie de ajutor și, ce e cel mai important, a acționat.

Într-o țară în care antreprenoriatul social este foarte puțin mediatizat și înțeles, Asociația „Să crești mare” s-a dedicat dezvoltării personale a copiilor din zona rurală a județului Iași. Cu pași mici dar siguri i-am urmărit crescând și aducând bucurie, încredere și speranță unor copii, acum mai bine echipați pentru viitor. M-au impresionat blândețea, calmul și voia bună cu care membrii asociației își împlinesc misiunea. Dar mai mult m-au impresionat chipurile sincere ale copiilor care strălucesc ori de câte ori le sunt în preajmă.

Felicitări Alexandra pentru tot ceea ce faci!

Irina Nichifiriuc / Instructor Hand in Hand Parenting | Manager Comunitatea Mamprenoare Iași

On om special? Un om special poate fi talentat intr-un anumit domeniu, poate fi pur și simplu un om bun, poate avea multe calități și multe defecte….

Alexandra este unul dintre oamenii cu adevărat speciali. Pe lângă un profesionist care se dezvolta pe zi ce trece, este un om cu o misiune. Aceea de a crede că cei mici merită să crească armonios atât fizic, psihic cât și emoțional. Ea aduce încredere și pasiune în activitățile alături de copii speciali pe care nu mulți o observa. Așa este Alexandra… un om voios care investește multă energie în oamenii deschiși.

Oana Mitrea / Psihopedagog

Dacă aș fi întrebată: „Care este numele unei femei puternice?”, aș răspunde simplu, dar sincer: „Alexandra Csergő”! Afirm cu certitudine că ea întruchipează responsabilitatea, independența și perseverența. Totuși, există o calitate deosebită care domină personalitatea Alexandrei: dorința constantă de a se autodepăși. Ființă zâmbitoare, studentă silitoare, soție iubitoare și mamă grijulie. Nu este satisfăcută niciodată de comoditatea a ceea ce îi aduce clipa, ci se străduiește să obțină și mai mult de la viață. Nu se oprește la primul obstacol, ci caută să ducă la bun sfârșit pas cu pas misiunile, așteptând cu nerăbdare să dea piept cu următoarea provocare din viața ei. Obține totul prin muncă, tocmai pentru că doar ea știe ce are de făcut ca să-și îndeplinească visul. Toate aceste calități sunt înfrumusețate cu gingășia și naturalețea ei.

Ina Garabadjiu / studentă la Facultatea de Psihopedagogie Specială

Despre Alexandra Csergő pot spune foarte multe, dar ma voi limita doar la câteva calități, ca sa va las bucuria de a o descoperi. Este cea mai altruista persoana din câte cunosc. Împletește bunătatea și dorința de a ajuta cu responsabilitatea și rigurozitatea in tot ceea ce face. O mamă iubitoare și preocupată permanent de dezvoltarea armonioasă a copiilor ei și a copiilor pe care ii ajută la atelierele ei.

Luminița Mihu / Reprezentant medical